10 Aralık 2009 Perşembe

9. ŞAPKA PARTİSİ

1995 senesinin yaz ayında üniversitede yaz okuluna kalmıştım. Burada okuduğunuz ve okuyacağınız bir çok macerayı birlikte paylaştığımız dostum Renay da. Gündüz okula gider, akşamları bizim evde buluşur, yemek yerken günün havadislerini paylaşır, rutin ders çalışma seanslarımıza geçmeden önce de yaz okulu bitince çıkmayı umduğumuz tatilimizde neler yapacağımızın hayalini kurardık.

Hala okuyucusu olduğum Atlas dergisini o yıllarda satın almaya başlamıştım. Dergilerden birinde Kaş diye bir sahil kasabasını görüp, vurulmuştum. Bir akşam resimlerini gösterdiğim Renay "abi tatilde buraya gidelim o zaman" dedi. Bu tatili büyük bir olaya dönüştürmeye karar verdik. O zamanlar internet var tabi ama bizde veya çevremizde kimsede yoktu, yaygın değildi. Önce güzel bir antetli kağıt hazırladık, arkadaşlarımızın hepsine tek tek resmi bir dille tatile davet mektubu yazıp postaladık. Resmi bir dille yazmamızın bir sebebi vardı elbette. Benim ve Renay'ın "murahhas azası" olduğumuz bir hayali bir vakıf adına yazmıştık mektupları. Takip eden günlerde hayali vakfımızın davetine katılacağını ve/veya katılamayacağını bildiren bir sürü mektup aldık. Sonuç olarak 30 kişiye yakın bir grup Kaş'da harika bir tatil geçirdik.

İşte "Sosyal Hayatı Güçlendirme ve Geliştirme Vakfı", yeni ismiyle "Sosyal Hayatı Güçlendirme ve Geliştirme Hareketi (SHGGH)" ilk olarak böyle kuruldu. SHGGH'nin amacı üyelerinin ve üyelerinin tanıdıklarının sosyal hayatlarını zenginleştirmek için sadece ve sadece eğlenmek ve eğlendirmektir. 2001'den bu yana her sene Aralık ayı içerisinde arkadaşlarımızın ve onların arkadaşlarının katılabildiği [bir çeşit "saadet zinciri" yani:)], katılan herkesin orjinal bir şapka ve kırmızı-beyaz renklerde giyinerek ile gelme şartı olan bir "Yeni Yıla Merhaba" yemeği organize ediyoruz. Sağolsunlar, bu yıla kadar yakın arkadaşımız Burcu, bu sene de bir başka yakın arkadaşımız Canan Yalım (CY Tasarım) SHGGH'nin bütün organizasyonlarında küratör olarak desteklerini esirgemeyerek, organizasyonun giderek daha yaratıcı ve eğlenceli hale gelmesine katkıda bulunuyorlar.

Bu eğleceli teaser'ların yaratıcısı sevgili arkadaşımız Canan ve ekip arkadaşları.


Tabii "orjinal şapka" tanımını açmak lazım biraz. Gecenin esas olayı aynı Eurovision yarışması gibi oylanan (Televoting) bir yaratıcı şapka yarışması. İşin en eğlenceli kısmı da bu zaten. Gece boyunca herkes şapkası için kulis yapıyor, gecenin sonunda ise oylama yapılıyor. Oylama için aynen Eurovision'u taklit ediyoruz, amacımız eğlenmek o yüzden puanlar verilirken her tür şaklabanlık serbest. Oylama, bazen "komşu masalar birbirine oy veriyor, hakkımız yendi" gibi itirazlara rağmen aslında son derece objektif:) En iyi yaratıcı şapka 1.,2. ve 3.leri için ödüllerimiz var. Bir de SHGGH'nin sembolü "geyik ve boynuz" olduğu için, hareketimizin Murahhas Azaları [yani patronları:)] olarak Renay ve benim tamamen "subjektif ve keyfi" kararlarla verdiğimiz "Yılın Geyiği" ödülümüz var. Her sene yemeğe katılanlardan biri "Yılın Geyiği"seçilir ve en büyük ve önemli ödülümüz olan geyik boynuzundan tacı kafasına takar...:))

Parti ile ilgili haberler ve detaylar bu teaserlar ile davetlilere gönderiliyor. Bu teaserlar üzerinde düşünülmüş, planlanmış çalışmaların ürünü.

Bu sene 9.su yapılacak Şapka Partimiz 12 Aralık Cumartesi gecesi, bir sene hariç tam 7 yıldır bize güleryüzlü ve yaratıcı personeliyle mükemmel bir şekilde ev sahipliği yapan Gordion Otel 'de. Bu vesileyle Otel sahibi sevgili arkadaşımız Tacdin'e ve Otel Müdürü Esra Hanım'a ve Ayça Hanım'a da çok teşekkür etmek isterim.

Şapka Partimizin 2007 yılında yapılan 7.si dergiye de çıkımıştı

Özenle ve yaratıcılıkla hazırlanmış şapkalarla 12 Aralık'da 9. Yılbaşı Yemeğimizde görüşmek üzere.
(Geçen sene Şapka Partisi hakkında Burcu'nun yazdıkları için bkz: http://burcuca.blogspot.com/2008/12/yln-son-gnleri-ksa-ksaa.html)

14 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

9 olmuş vay bee..
10. yıl için çook çalışmamız gerekiyor... Belki de 10. yıl diye Özel Şapka tasarımları isteriz katılanlardan...

Emeği geçen herkese teşekkür eder ve çok sevdiğim bu çoşkulu organizasyonun sevgili azalarına selam ederim...

yaban dedi ki...

cok guzel, birseylere onayak olmak da cok guzel,, umarim 29. sapka partisinin haberini de aliriz,, size iyi eglenceler ve yeni yilda da bol bol sosyal aktiviteler dilerim ..

minimalist dedi ki...

çok güzel bir fikir gelmeyi ne kadar isterdim şapka hastası bir kişi olarak :))ama o tarihte Antalya'da iş için bulunacağım. İnşallah başka sefere; iyi geyikler :))

Basak dedi ki...

Arkadaşlar hepinizi bekleriz, bir gün, mutlaka... İçinizdeki yaratıcıyı keşfedin... Şapka tasarlamak için yola çıkınca olan aynen bu:))

zeynepa dedi ki...

aaaah ahh yüreğime bir hançer gibi saplandı yine o bahsi geçen kaş gezisine gidemeyişim ve kös kös oturmaya ve akraba gezmeye annemlerin yanına izmir'e gidişim...
bana bakın, bu sene ben yokum. kendinize ve birbirinize mukayet olun. fazla hırs iyi değildir hiç. birbirinizi sevin, sayın ve çook eğlenin!!! bizden de fotoları esirgemeyin!...

Basak dedi ki...

Zeynepçim şapka rekabeti dünyanın en deli ve zevkli rekabetiymiş, her sene şapka yaparken aynı gazı hissediyorum valla:)

Ogo dedi ki...

Muhakkak gelmemiz gerek… Bir sene daha kacirdik. Neyse ki hareketin devamliligi var ve bize ancak artik bir daha sefere demek düsüyor! Sevgiler ve selamlar! :-)

Alev dedi ki...

Ogo cum, ben de seneye diyorum. Senden ne yaratıcı şapkalar çıkar.

kekvekahve dedi ki...

inanılmaz güzel bir fikir, bayıldım. nasıl da gelesim geldi. çok eğlenin dilerim. geçen sene alev birinciliği kapmış, bu sene de paylaşırsan şapka tasarımlarını bizle çok mutlu oluruz.

mutlu yıllar şimdiden sana ve tüm sevdiklerine başak'cığım.
sevgiler,

Alev dedi ki...

Kek ve kahve seneye 10. yıl olacak. O zaman bekleriz. Yakında dereceye giren şapkaların da olduğu fotoğrafları yayınlayacağım.

kekvekahve dedi ki...

valla sevgili alev ben dilarının sayfasında gördüm bile. Başak şahane olmuş ve birinciliği fazlasıyla hak etmiş. bi de çok yakışmış. senin şapkan da şahane bir fikirmiş. kral dediğin şahane masalarda habire yiyip içer değil mi:)

dilaranın sayfasında yüzümde kocaman gülümseme fotoğraflara bakarken kendime de bir şapka tasarlamayı ihmal etmedim. derken mesaj yazmak için girdiğimde davetini aldım. çok sevindim. çok teşekkür ederim. ama siz böyle şehirler arası yayılmaya kalktıkça organizasyondan kızanlar olmasın:)

Basak dedi ki...

Sevgili Kek ve Kahve;

Herşeyden önce katılımcı sayısının artması bizi çok memnun ediyor. Konsept zaten "arkadaşlar ve arkadaşların arkadaşları", yani zincire her sene yeni halkalar eklemek her seni yeni insanlar, yeni fikirler tanımak adına çok güzel oluyor. Yazı kısa zamanda geliyor, fotolar eşliğinde:))

talesjerk dedi ki...

2010'da ne zaman olacak tekrar?

Basak dedi ki...

Talesjerk her yıl Aralık ayında oluyor ama tarih kasım gelmeden netleşmez.