15 Şubat 2009 Pazar

DÜNYANIN BÜTÜN BLOGLARI

Pazar gününe güzel başlamanın binbir yöntemi var. Yaşadığımız sürece her an, her gün bir yenisini öğreniyoruz. Sadece bu yüzden bile "hayat güzeldir". Hakikaten...

Kısa zaman önce yazar olarak da karıştığımız blog dünyasında, bazı blog yazarlarının sizin blogunuzu "en sevdikleri" arasında saymaları da işte bu binlerce "güne harika başlama" yöntemlerinden biri olarak tecrübe hanemize yazıldı bugün...

Enerjiye inanırım, yakınları uzak yapar, zamansız ve mekansız hareket eder. Akışı için ille de birileri ya da bir şeyler ile fiziksel irtibat, sıkı sıkıya temas gerektirmez. Çünkü sınırı yoktur. Sadece kalplerin (enerjilerin???) bir olması, aynı frekansta kesişmeleridir öz ve yeterli olan.

Bu anlamda blog dünyasında kendimden birşeyler bulduğum pek çok harika yazardan haberdar oldum. Görüşlerinden faydalandım, faydalanıyorum. Ben onlara görüşlerimi bildirdim, bildiriyorum. Paylaşmanın güzelliğini her gün ve hergün yeniden öğreniyorum burada. İnsanların emek harcayarak ve kendi tamamen"özgür" iradeleriyle, kendi hayatlarından süzülen düşünce, tecrübe, duygu ve yaratılarını bloglar vasıtalarıyla paylaşmalarını bütüne "anlamlı" katkılar olarak algılıyorum ve sırf bu yüzden bile her gün blog okuma anlarımda içimden nedensiz bir sevinç taşıyor:)

İşte kendini keşif yolunda bana hiç de beklemediğim çeşit ve sayıda anlamlı katkılar sağlayan bu yazarların hepsi benim için kıymetli aslında. Bunu politik olmak için söylemiyorum, beni yakından tanıyanlar politik olmadığımı iyi bilir:)) Ne hissedersem o... Dümdüz...:)

Ehh, bu kadar laf salatasından sonra bu pragrafta sadede gelmeyi umuyorum artık:)) Bu kıymetli insanlardan 3 tanesi Sevgili Bilun'um, Orçun'um ve Caramelia'm blogumuza "en sevilen blog" ödülü vermişler. Nasıl sevindiğimi tarif edemem. Bu dünyaya girerken ilk yazımda da belirttiğim gibi amacım sadece kendi kişisel arşivimizi oluşturabilmek ve hayatın bizde bıraktığı izleri paylaşmaktı. Ama bu şekilde onore edilmek yolumuza bambaşka anlamlar eklemiş oldu. Paylaşmaya ve paylaşanlardan yepyeni şeyler öğrenmeye devam edeceğiz, hayat bizi başka amaç ve formlara yönlendirmedikçe.

Konunun zor kısmı şimdi: Kural gereği ben de en sevdiğim "7" blogu yazacağım. Yukarıda herzamanki gibi uzuuuunca yazdıklarımdan sonra böyle bir seçimi yapmanın benim için ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz. Bunu aşmak için düşündüm, taşındım. Kendimce belli kriterler oluşturarak, seçimi "objektif" temellere oturtmaya, bu şekilde değerlendirirsem bayıldığım daha onlarca blogun hakkını yememiş olacağıma ikna olarak bir miktar rahatladım.

Bu kriterler şunlardı:

1. Daha önce bu ödülü bir kaç kişiden alanları atla (zaten bu zevki onlar da yaşamış oldular, bu kriterin amacını anlar, hoşgörürler:))),

2. İnsanlara "vizyon" veren, farkındalıklarını hiç de beklemedikleri şekilde arttıran, bambaşka ufuklar açanlara odaklan,

3. Yazdıklarıyla bu ülkede "hala umutlu" olmaya devam etmek için (belki de farkında olmaksızın) sebep oluşturanları hedefle.


İşte bu kritelerleri temel alıp oluşturduğum listem huzurlarınızda:
1. Meyveli Tepe
2. Basit bir yaşam
3. Seyir Defterinden Notlar
4.Kedili Mutfaklar
5.Pigmelerle Dans
6. Gay Kedi
7. Journey to Blue

Listeyi Alev yapsaydı, bazı farklar olacaktı kuşkusuz (en basitinden mutlaka Aceto Balsamico yu ve Hastalarımdan Öğrendiklerim 'i koyardı:))) Ama ben yaptım. Sonra, bu aralardaki yoğunluğundan fırsat bulursa, o da kendi listesini koyar atık:)))

Hepinize güzel bir pazar günü dileriz...

8 yorum:

hindiba dedi ki...

Teşekkürler, onur duydum :)

Meyvelitepe dedi ki...

Sevgili Başak,

En sevdiğiniz bloglar arasında olmaktan onur duyduk. Bazen blog için yazarken kuma yazı yazdığımı düşünürüm. Lakin fikirlerin, duyguların paylaşıldığını farkedince öyle olmadığını anlıyorum ve sanırım bu paylaşma hissini çok seviyorum. Çok teşekkürler.

Oya Kayacan dedi ki...

Kendim zıplayamıyorum ama içim zıplıyor! Ne güzel bir Pazar :~}
Safran'ın hallerine de bayıldık biz Başak'çığım. Annoya&Cancan

Basak dedi ki...

Sevgili Evren, Meyveli Tepe, Annoyam, Cancanım : İyi ki varsınız... Hepinize Ankara'dan kucak dolusu sevgi ve selam...

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

Cok tesekkur ederim Basak!
Cok incesin!
Sevgiler
Meltem

Basak dedi ki...

Meltemcim benim için zevkti... Selmalar ve sevgiler sana da...

Hale dedi ki...

Sevgili Başak

Çok teşekkürler. Yaşamdan ansızın, hiç beklenmedik bir yerden gelen bir geribildirim, bir teşvik, bir katkı oldu benim için.

Seçim kriterlerini okuduğumda, niyetimle olan'ın uyuştuğu ihtimalini görmek çok hoş geldi. Ve diğer niyetlerim için şevkle doldum.

Tabii bu dansı tek başına yapmıyorum. Kervan hep yolda. Birlikte yürüyoruz. Okuyanların varlıkları görünsün, görünmesin yazıları şekillendiriyorlar, katkılarla zenginleşiyoruz. Yoksa eşzamanlılıklar bunca yoğun nasıl olur. Bazen görünmez alemlerden seyir defterine "yaz kızım" havası seziyorum hatta :)))

Şu halde geribildirimini, senin ifadenle ödülü, hatta blog plaketini desek :) kervan adına alıyorum ve çok teşekkür ediyorum.

Kutlama yapmak için bir sebep daha oldu. Yaşasın :)))

Basak dedi ki...

Sevgili Hale, bir daha ki sefere ankara'da denk gelebilirsek, kutlamayı hep beraber yaparız, ne dersin?
Sevgilerimle