11 Nisan 2011 Pazartesi

KAÇAN HEVES

Evet, kaçan bir heves sözkonusu bizde, bende... Hergün yaşam alanımızın bir şekilde daraltıldığı, özellerimize bir şekilde müdahale edilen günler yaşıyoruz, sonunda internette kendimizi ifade etme yöntemlerimiz de bir şekilde yasaklandı. Biz burayı keyif olsun diye açmıştık, ancak bir anda işi keyif olmaktan çıkardılar, sağolsunlar. Biliyorum, bir çoğunuz bir takım ayarları değiştirerek, tünelleri kullanarak (şu anda benim yaptığım gibi) yazmaya devam ediyorsunuz. Dijital çağda yasakçı zihniyetin nasıl komik hallere düştüğünün de göstergesi bu imkanlar:) Ama bu bana göre değil. Niye bu kadar zahmet? Ne için allah aşkına? Hangi devirde yaşıyoruz? En doğal haklarımız elimizden alınıyor ve doğal bir hakka sanki "lütufmuş" gibi binbir zahmetle ulaşmak istemiyorum. Doğal hakları "lütuf" muş gibi sunmaya veya esirgemeye, keyfe göre kısıtlamaya kimsenin hakkı olmamalıydı. İnancımız, umudumuz, idealimiz buydu bu ülke için. Oysa "ileri demokrasi" ülkesinde bu işler böyle yürüyormuş.

Uzundur yazmama sebebim(iz) budur. Bu konuda kaçan keyiftir, başka bir şey değildir. Şimdi o keyfin gelmesini bekliyorum, şartlara bakılırsa yine aziz ülkemizden, herşeyi vatandaşından iyi bilen aziz yöneticilerimizden çooook büyük şeyler bekliyorum. Beklemeye devam edeceğim. Bakalım artık, o keyif yerine ne zaman gelirse o zaman düzenli yazmaya devam edeceğiz.

Bu arada bir çok şey oldu aslında. Ama en güzeli ve anlamlısı Alev'in bu sene Runtalya maratonunda ilk defa "TAM MARATON" yani tamı tamına "42 km, 195 m" yi koşması ve ilk sefere göre gayet iyi bir derece ile (468 koşucu arasında 145. olarak) tamamlaması oldu. Böylece tam 4 ay boyunca adeta bir asker disiplininde yaşamasının ve antreman yapmasının karşılığını aldı. Üstelik hem koştu hem de Adım Adım Oluşumu kapsamında geçen seneki gibi Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)için para topladı. Hatta geçen haftasonu koşucuların TOFD için topladıkları bağışlarla (194.000 TL) alınan 81 adet akülü tekerlekli sandalye Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine törenle dağıtıldı. Üstelik bu sadece TOFD'un payı. Adım Adım koşucuları TOFD'un yanısıra, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Buğday Derneği için de bağış topladılar. Toplanan bğaış 450.000 TL'yi, bağışçı sayısı 3500'ü geçti. Buradan geniş gönülleriyle umuda destek veren tüm bağışçılara, özel olarak da Alev'in bağışçılarına Alev ve kendim adına çok teşekkür ediyorum.

Evet heves kaçtı diye yazdım başlığa, allahtan heves kaynağı tek değil. Birileri ne kadar kaynak azaltma konusunda bilinçli çaba sarfetse de bizler yeni kaynaklardan hayatın güzelliklerini yaşama çabamıza devam edeceğiz.

Bu yasak kalkmadıkça düzenli bir yazı performansı sergileyebileceğimi sanmıyorum ama geleceğim, geleceğiz. Heves kaynaklarınızın hiç tükenmemesi dileği ile...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz birçok şeyi zor kazanıp kolay kaybediyoruz Türkiye(m)de.

Brajeshwari dedi ki...

Ne kadar hayat umutsuz gibi görünse de, cok umut vardı yazı da...Kaynaklarımız ve azalsa bile bizi tekrar ayağa kaldıracak çoşkumuz hiç bitmesin dilerim..

Unknown dedi ki...

ama ben gerçekten çok özlemiştim yazılarını :) evet bazen benim de kacıyor yazmak okumak paylasmak ama yine de direniyorum :) Alevİ de tebrik ediyorum :) ne güzel bir başarı ve mutluluk sevgiler Başakcım :)

ÇAĞATAY dedi ki...

Değerli Başak; bu günler iyi günlerimiz gibime geliyor bana. Bu günleri de aratacaklar galiba.
"Bunlar Müslüman insanlar" deyip gene iktidara getirecek okuması yazması olmayan saf, temiz insanlarımız bunlara oy vererek...

Halbuki bilmiyorlar bunların Allah'ı bile kandırmaya çalıştıklarını. Bu rüşvetçiler, bu hortumcular, bu Allah'dan korkmaz, kuldan utanmazlar korkarım gene başımıza geçecekler, Taliban zihniyeti ile yönetme heveslerinden daha çoook "Budha" heykelleri yıkacaklar. (Talibanın Afganistan'daki Hz. İsa ve Hz. Muhammet doğmadan önce yapılmış olan heykelden bahsediyorum)

Bu arada Alev'i de kutlarım, Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Hevesimizi hiç bir zaman kaçırmayalım, her şeyin bir çıkar yolu bulunur, çoook diktatörler gördü bu yaşlı dünya...

Asortik Krep dedi ki...

Komşu, bloglar açıldı :)

Basak dedi ki...

Hepinize gecikmeli teşekkür... Açılmış (şimdilik), baharın gelmesiyle yeni seyahatlerden keyifli anlar ve anılarla dönmenin zamanı da geldi:)