24 Kasım 2008 Pazartesi

MERHABA:)

Yazmaktan bazen çok keyif alır, bazen sıkılırım. Sıkılmadan yazdığım zamanların getirileri de hoş olmuş, o yazıların bazıları çeşitli vesilelerle dergi ya da gazetede çıkmıştı. Sıkılıp yazmadığım dönemlerde ise yaşadıklarımın sadece “görsel” kayıtları kaldı geriye. Şimdi düşününce, zamanında bana inanılmaz keyif ya da ders vermiş pek çok seyahatin, anının, duygunun bana hissettirdiklerini bir kenara not almadığıma üzülüyorum.

Ben yeni yer görmeyi, yeni insan tanımayı, yeni bir şeyler öğrenmeyi çok severim. Kendimi pek bir şeyle sınırlamam. Bazılarına “maymun iştahlılık”gibi gelebilir:) Ama ben hayatı “kendini ve dünyayı keşif macerası” olarak algıladığım için halimden memnunum. Öğrendiklerimi hayata geçirmeye gayret ederim, bundan çılgınca keyif alırım:) Blog işine kalkışırken de ilk amacım bu özelliklerim sayesinde hayatıma tecrübe olarak kattığım şeylerin bende bıraktıkları “izin” bir de yazılı kaydını tutmaktı. Yine de genel olarak kısıtlamayı ve kısıtlanmayı sevmediğimden, bu blog için bir “konsept” vaadim olmayacak.

Fikir bir senedir var ama hayata ancak geçiyor işte. Uzadı, çünkü ilk başta “ya sıkılırsam?” kısmını kafamda tarttım (nitekim okuduğum bazı bloglar “sıkılma” gerekçesiyle hayata veda etmişlerdi), sonra “nedir bu blog işi?” diyerek nette bu alemin içine daldım. Daldıkça bir çok güzel insan ve bir çok güzel fikir keşfettim. Öyle ki her gün günlük gazeteden daha çok takip etmeye başladım onları. İtiraf etmeliyim ki, bu kadar yaratıcı blog ve üretken blog yazarını okuduktan, tanıdıktan sonra “eh artık sıra bende” demek hiç kolay olmadı. Blog okuma tarihimin başlangıç noktası Sevgili Dilara’nın Journey To Blue ’su idi. Hala da en sevdiğim bloglardandır ve bu sayede hayatıma kattığım güzel bir insandır Dilara. Bana bu konuda fikir ve ilham verdiği için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

Yola yalnız çıktım ilk başta. Sonra, yine benim gibi yola yalnız çıkarak bir blog açmış ama bir çok sebeple güncelleyememiş olan eşim Alev ile, biraz da son dönemde birlikte kafa yorduğumuz “sadelik” düşüncesi doğrultusunda, blogları birleştirme kararı aldık. Bu hem derli topluluk adına, hem de çoğu deneyimi birlikte paylaştığımız için makul geldi bize. Alev'in eski yazılarını da buraya taşıyacağımız için, ilk başlarda eski tarihli yazılar olacak bazıları. Ben de eskilere uzanıp, yazıyla yeniden canlandırmaya çalışacağım bazı seyahatlerin ya da olayların ben bıraktığı tatları... Bazen Alev yazacak, bazen de (tahminen daha çok) ben... Belki de mesleğim gereği, ben lafı uzatmaya meyilliğimdir; Alev de, belki de mesleği gereği, daha “az ve öz” yazar.

Bu dünyaya girip “hoş bulalı” çok olmuştu, şimdi biz de hoşgeldik deyip başlayalım.

Böylece hepinize MERHABA...

25 yorum:

Adsız dedi ki...

kocamaaaaaaaaan bir HOŞGELDİNİZ!!!
müptelası olaciim

zeynep a.

Basak dedi ki...

Akibetini Alev'in eski blogu gibi olmamasına özen göstereceğiz bu sefer:)
Eh sen de "ilk" yorumcumuz oldun, sağol, blog tarihimize kaydediyorum:))))

Brajeshwari dedi ki...

Hosgeldiniz:)
Bu serüvenden çok keyif alacagına eminim.. İzlemedeyim..

Adsız dedi ki...

sevgili başak, hoşgeldiniz:)
harika ve verimli paylaşımlarda bulunacağınıza hiç şüphem yok.
sevgiler,

dlara

Basak dedi ki...

Burcucum sağol; bu konuda söylediklerini unutmuş değilim, etkilenmiştim. Umarım öyle olacak...
Dilaracım, çoook sağol, ilham perim oldun sen:)

nihal dedi ki...

hoşgeldiniz ikiniz de :)

Basak dedi ki...

Sen de hoşgeldin N.
Sağolasın...

Adsız dedi ki...

Harika oldu gelmeniz, ne çok öğreneceğiz göreceğiz siz iki balıktan! Sevgilerimle Gökçe

Basak dedi ki...

Gökçeciğim sağol. Bakalım, biz de göreceğiz... Bu arada GOJEKO'da işler bayağı büyümüş... Harikasın...

Feride Nizamettin dedi ki...

Sevgili Başak, sen de eşin de hoşgeldiniz..merakla okuyacağım yazdıklarınızı..
Akşam kısır partisine bekleriz efendim :) annemdir diye demiyorum ama kısır konusunda rakipsizdir.
sevgiler

Basak dedi ki...

Sevgili Pisiko, süpersin, gelirim tabii, bayılırım kısıra:) Sağol

yaban dedi ki...

Başak

çok güzel görünüyor bloğunuz ve de güzel şeyler vaadediyor. Umarım uzun ömürlü olur, ben de blog dünyasının bana kazandırdıklarından çok memnunum. Daha fazla ertelemeyerek iyi bir iş yaptın. :)

ilknur dedi ki...

Harikaaa.. Hoşgeldiniz:)) Ben de sizi takip ettiklerime ekliyorum. Sık sık okuyacağım... sevgiler, iko

ihtiyarus dedi ki...

Sevgili Genç Kardeşim;
Alev ile hayat boyu mutlu olmanızı dilerim. Her şeyi paylaştığınızı görüyorum. Biz ise artık paylaşamıyoruz. Ben se emekli olduktan sonra 55 ini sürdürürken diğer yaşıtlarım gibi kahve köşelerini tercih etmeyip buralarda paylaşmayı hayat felsefemin ilkelerinden biri olarak gördüğüm için bloglama, web tasarımı, kitap okuma, vatan kurtarma işleri ile uğraşıyorum. Faydalı olduğumu görünce çok mutlu oluyorum. Beni takip edin izlemeye devam edin...Alev kardeşimle sevgiyi bol bol pişirip yiyin. sevgiyle kalın...

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Aydan atlayan kediden merhaba :) Hoşgeldiniz...

gaykedi dedi ki...

hoşgeldiniz aramıza, rss desteği için ayarlar- Site İçerik Takibi'inden "yok" seçeneğini kaldırır mısınız rica etsem? ("yok" düğmesini tüm ya da kısa olarak değiştirebilirsiniz bu size kalmis)sitenizin reader ve gücellenmiş blog listelerine düşmesi için bu ayar önemli de :D

Basak dedi ki...

Yaban

Hoşgeldin... Senin motivasyonun bu işi hızlandırdı. Yoksa ben hala bu da olsun o da olsun mu, biraz daha öğreneyim modundaydım:)) Teşekkür ederim. Bu arada eşinin blogu da pek güzelmiş... İkinize de selam.

İko'cuğum çok teşekkür ederim. Senin kadar çok olmasa da, biz de arada sırada yaptığımız seyahatleri burada paylaşmak istiyoruz öncelikle. Kimbilir belki bir gün senin turlarınla gideriz...

Sevgili İhtiyarus...

Çok ama çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Blogunuz kişiliğinizle ilgili bilgi veriyor çokça, o yüzden müdavimi olmuştum, hatta uzun süre yazmayınca size sitem de etmiştim... Ne olur yazmaya devam edin.

Sevgili Aydan Atlayan Kedi...
O güzel yazıların yazarı, hoşgeldin, beni mutlu ettin...


Gay Kedi, hoşgeldin:))

Senden öğreneceğim çok şey var anladığım kadarıyla, verdiğin bilgi için teşekkürler, yapacağım...:))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Merhabaya merhaba!
:))

Güzel başlangıcınızın keyifle devam etmesini dilerim.
:)

Basak dedi ki...

Sevgili ekmekçikız, çok teşekkürler. Öyle olmasını umuyorum. Blog listesinde görünen blogların çoğunu bayağı uzundur takip ediyordum, uzun süre yorum da yazmadım, okuması, öğrenmesi o kadar güzeldi ki... sonra sonra ben de cesaretlendim, eşimle güç birliği yapınca daha bir heveslendim, şimdi tek tek bana bu işi sevdiren sizleri davet ediyorum buraya... teşekkür ederim icabetin için:) (bu arada meslekdaşız sanırım)

cüneyt uzunlar dedi ki...

Sizin hikâyelerinizi çok merak ediyorum...

İki usta dağcı ve de can dostumla çakma dağcılık serüvenlerim oldu...

Neyse...

Yarları, uçurumları, kanyonları, vadileri, gölleri, denizleri, mağaralları, cümle hayvanat ve nebatatı sizden dinlemek keyif verecek...

Sevgiler...

Basak dedi ki...

Sevgili Boş Arsa sağolasın geldiğin için. Hiç öyle deme, bizim de uzuuuun yıllara sari bir dağcılık geçmişimiz yok, kendime "dağcı" bile demek istemem, yıllarını bu işe adayanlara haksızlık olur. Ama "sıkı bir doğasever" diyebilirim. Hem dağcılık hem de tüm diğer doğa sporları için doğayı sevmek ve doğanın kurallarına uymak yeterli...Sevgilerimle

kekvekahve dedi ki...

Yazılarınızı merakla bekliyorum.
sevgiler,

Basak dedi ki...

Sevgili Kek ve Kahve;
Eli kulağında:) Hoşgeldin...

K®HAN dedi ki...

buyrunuz o zaman,
biz sizin gözlerinizle bakmaya hazırız hayata :)

Basak dedi ki...

Korhan teşekkürler, sizin blogunuzu keşfetmek de güzel oldu bize:)