28 Ekim 2009 Çarşamba


Biz izindeyiz Büyük Adam...
Emanetini ve cumhuriyet değerlerini bizden inecek kuşaklara, bizim indiğimiz kuşakların yaptığı gibi, eğilip bükülmeden taşıyacaklardanız...
Ne mutlu ki, doğu ya da batıya karşı bir "aşağılık kompleksi" duymadan, ailelerimizdeki tüm Türk, Rum, Makedon, Ermeni, Arnavut ve Azeri kökenlilerin de hep yaptığı ve bize de öğrettikleri gibi, "Türk'üm" diyebilenlerdeniz, bunu söylerken tam da senin hep söylediğin ve uyardığın gibi, etnik-dini-siyasi ayrım yapmamayı, bunu canı gönülden söyleyebilenin de aynı şeyi hissettiğini bilenleriz.
Demokrasi'nin gerçek anlamını, şu günlerde bolca dış destek takviyesi ile de "zorla" inandırılmaya çalışılandan çok daha farklı bir şey olduğunu idrak etmiş olanlarız.


Bugün bu şekilde yaşayabilmemiz için senin ve seninle birlikte savaşıp, bizler bugün özgürce yaşayabilelim diye kendi hayatlarını bizim şimdilerde anladığımız anlamda hiç yaşamamış olanların anısına sözde değil özde saygı duyanlarız.


Biliyorum sana o boyutta da rahat ve huzur vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sen yine de rahat ol, çünkü bugünlerde yokmuşuz gibi davranılsak da biz varız, burdayız. Sadece, hep denildiği gibi, sabrediyoruz.
En büyük, en anlamlı bayramımız kutlu olsun Atam!

6 yorum:

HaNdE... dedi ki...

BEN, BİR ATATÜRK ÇOCUĞU,KEMALİST BİR GENÇLİK, ONU ANARKEN BİLE GÖZLERİ DOLAN BİRİ OLARAK..BU YAZIYI KOCA HARFLERLEEE YAZARAK HEM DE..TÜM YÜREĞİMLE KUTLUYORUM.!!!

parka dedi ki...

Bayramımız kutlu olsun arkadaşım
Ne mutlu Türküm diyene

Sevgilerimle

Ahmet

Basak dedi ki...

Sizlerin de bayramı kutlu olsun dostlar...

yavasyavas dedi ki...

biraz çekinerek yorum yazıyorum. çekinmemin nedeni şu: bu ülkede müslümanlık ve peygamber üzerine tartışamayacağınız birçok insan var. mesela karikatür olayında yaşananlar için ingiltere'deki müslümanların eyleminde şöyle bir pankart vardı: "her kim ki islam şiddet dinidir derse, başını kesin".

atatürk dogma yerine bilimin geçmesi için çok uğraşmış. ne yazık ki bugün onu takip ettiğini savunan bazı çevrelerde atatürk hakkında sakince konuşulamıyor. müslümanlarla peygamberleri üzerine konuşuyormuşsun gibi bir duygu durumu yaşanıyor.

çekinmemin nedeni bu. yorumlarım ise şöyle:

- azerbeycan'dan bahsederken bir millet iki devlet gibi cümlelerden bahsedilmesi, türklüğün etnik boyutunun devrede olduğunu göstermiyor mu?

- neden bu memlekette bir avuç rum ve ermeni kaldı.

- atatürk muhteşem bir devrimci liderdi. yaşadığı çağda avrupa ülkelerinin sistemlerinin en ileri noktalarını türkiye'ye taşıdı. avrupa kendini 2. dünya savaşından sonra tamamen yeniledi. yeni bir çağa atladı. türkiye bu yeni çağı atatürk'ün dediği herşeyi aynen savunarak mı yakalayacak?

- türkiye'nin en eğitimli, en modern kesimi ne zaman şu soruyu sloganlarla cevaplamadan kendine soracak: "yahu bizim kürtler niye isyanda"?

gerçekten demokratik,
gerçekten laik,
gerçekten sosyal,
gerçekten hukuk devleti olan bir türkiye cumhuriyeti dileğiyle.
cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Basak dedi ki...

Sevgili Yavaş Yavaş yorumun için teşekkür ederim, farklı düşündüğümüzü de sanmıyorum. senin de bayramın kutlu olsun.

ABİ dedi ki...

Kutlu olsun.