30 Aralık 2009 Çarşamba

"KOZMİK ODA" DEĞİL "KOZMİK BAĞ":)


Hayatın sürekli olarak beni şaşırtması kadar sevdiğim bir şey yok. Şaşkınlığa sebep olan olaylar bazen can sıkıcı, üzücü, bazen de şahane ya da mucize kabilinden olabiliyor. Her durumda, kimi ancak gidince, kimi de geldiği an şöyle düşündürüyor bana: "Hayat yine de ve her durumda güzeldir". Sanırım kişisel özelliklerim arasında en beğendiğim de bu. Yoksa algıları fazlasıyla açık, hassas ve bir de üstüne havai bir balık insanının bu dünyada hayatını idame ettirmesi epey zor olurdu:)

İnsan tanımak, tanıdıklarımdan yeni şeyler öğrenmek ana besinim. Hal bu olunca, blog işine soyunarak aslında kendi besin zincirime ne önemli bir katkı yaptığımı da yeni yeni anlıyorum.

Hayat felsefesini referansım olarak aldığım sevgili Merve İldeniz'in kişisel web sitesindeki forumu sayesinde zamanında hayatıma pek çok güzel insan katmıştım. Sanal ortamdan ilk kazançlarım olmuştu hepsi de... Site çoktan kapandı gitti, ama orada kurduğumuz arkadaşlıklar aynen duruyor.

Blog kültürü sayesinde tanıyıp sevdiğim ilk insan ise (artık bilmeyen kalmadı) Dilara'dır, kıymetlimdir kendisi bir çok sebepten. Burada yazmaya başlayıp, başka sevdiğim yazarların yazdıklarına not bırakırken iletişime geçtiğim, farklı farklı şeyler paylaştığım pek çok şahane insan geldi arkasından. Aralarında çeşitli sebeplerden kendimi daha yakın-daha özel ilişki içinde bulduklarım oldu, oluyor; içi dışı bir, harbi insan Handan gibi mesela... Bir süredir sık sık konuşup yazıştığımız, 40 yıllık ahbap misali dertleşip birbirimize akıl fikir verdiğimiz ve kendimize "kozmik arkadaşlar" adını yakıştırdığımız Özlem gibi mesela...

Bunları niye yazıyorum? Çünkü az önce son yıllardaki en anlamlı hediyemi aldım bir özel insandan. Aslında adresimi sorduğunda anlamıştım bir şeyler. Yine de bugün elime geçen hediyenin kendisi ve ona eşlik eden mektubun içeriği beni kendi tahminimden bile daha fazla şaşırtıp, mutlu etti.

Sevgili HaNdE; sana bir çok şey için teşekkür etmek istiyorum: kozmik bağlara, sevmek ve yakın hissetmek için ille de fiziken görmek, beklentisi ya da nedeni olmak gerekmediğine, aslolanın ruh birliği-gönül bağı olduğuna dair inançlarımın sağlamasını bir kez daha yapmama vesil olduğun için... Veee seneler önce, evlendiğimiz yıl evimize giren hırsıza kaptırdığım, annemin hediyesi olduğu için kaybı içimi yakan, o bugün bugündür hep "alayım" deyip nedense almadığım, o çok sevdiğim inci küpelere yeniden kavuşmamı sağladığın için... Almayışımın sebebini bugün öğrendim işte, demek onu yerine geri koyacak olan senmişsin:) Teşekkür ederim güzel insan. Mektubunda yazdığın herşeyin kat kat fazlasını senin ve hayatı senin gibi algılayan tanıdık tanımadık insanlar için ben de diliyorum.

Evet artık kalkışa hazırız. Bu gece 2010'u diğer can dostlarla birlikte karşılamak üzere Alaçatı'ya uçacağız. Fakat ben şu an kanat takmış gibi hissettiğim için, uçağa da gerek kalmayacak gibi uçmak için:)

10 yorum:

HaNdE... dedi ki...

Yaaaa ben desem? Bu derece duygu yüklü, beni böyle soldan çarpacak bir yazı beklemiyordum hiç :) Hele inci küpelerin hikayesini okuyunca ''glunk'' diye yutkunma sesimi ben kendim duydum :) Aslında miniminnacık ama maneviyatı devasa boyutlarda bir hediye benim içinde.İçimden kopup gelen...Sevdiğim tüm kişilere giden..Yeni bir yıla gülümseterek giren.
Güzel dileklerden biri de sana uçtu gitti işte...Dediğin gibi...kozmik bağ çok önemli!! Ben buralardaki çoğu kişiye kozmik kozmik bağlanmışım bunca ay :) Çok sevindim yazına.Benim içinde kocaaaman bir hediye oldu bu yazı.Büyük ihtimal akşam kocişe bu yazıyı okutup bol bol 32 dişimi göstererek güleceğim.Ellerine sağlık...Mutlu ettin, gururlandırdın...İyi bir sene olsun hepimiz için...Sağlıklı olsun...Huzurlu olsun..Dostlukla dolsun :)

Basak dedi ki...

Herşey karşılıklı Handecim , ben de Alev'e göstericem sırıta sırıta:) Hani bana derse karışmam yalnız, şimdiden söyleyim:))))))))) Ailenizi canı gönülden kucaklarım...

Tijen dedi ki...

Yeni yılda daha nice armağan alman dileğiyle sevgili Başak!

Handan dedi ki...

ay ay ay bilemedim ne diyeceğimi görünce yazıyı, hele bir zaman geçsin aklıma gelir ne diyeceğim. öpüyorum

minimalist dedi ki...

yazın çok hoştu. Merve İldeniz konusunda ben de aynı fikirdeyim . Yeni yılda hep uçman dileğiyle...

Özgür Turan dedi ki...

Mucizelerle dolu bir yıl olsun Başakçım. Sevgiler herkese..

kekvekahve dedi ki...

iyi eğlenceler, sevgiler...

esra dedi ki...

ikinizedde iyi seneler dilerim mükemmel bir paylaşım.bloguma da beklerim.çok güzel bir yazıydı...

Basak dedi ki...

Hepinize çok çok teşekkür ederiz Dostlar; güzel düşüncelerinizi paylaştığınız ve hayatımızı renklendirdiğiniz için:)

ABİ dedi ki...

bizde size samimi yazılarınız, fotoğraflarınız, tanıttığınız yerler için accaaip teşkür ediyor, yeni yılınızı kutluyoruz.... sevgiler.:)))